Zaharova: Lažne tvrdnje da američka PRO nije usmerena protiv Rusije

© REUTERS / USAF/Michael PetersonTestiranje američke interkontinentalnih balističkh raketa Minuteman III
Testiranje američke interkontinentalnih balističkh raketa Minuteman III - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nedavna raketna testiranja u SAD dokazuju da su lažne tvrdnje da njihova globalna protivraketna odbrana nije usmerena protiv Rusije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Obratili smo pažnju na informaciju američke Agencije za protivraketnu odbranu da su 17. novembra u Tihom okeanu održana testiranja, koja su predviđala lansiranje rakete-presretača 'Standard 3' modifikacije 2A sa morske platforme na metu koja je imitirala interkontinentalnu balističku raketu. To je nova potvrda opasne i destabilizujuće prirode politike Vašingtona po pitanju protivraketne odbrane i njene očigledne usmerenosti protiv Rusije“, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, američke kolege su dugi iz godina tvrdile da je tehnički nemoguće da se američki sistemi „Standard“, uključujući i modifikaciju 2A, koriste za presretanje ruskih interkontinentalnih balističkih raketa, i da im je globalni sistem PRO neophodan isključivo za suzbijanje pojedinih ograničenih regionalnih pretnji.

„Međutim, ova testiranja direktno potvrđuju netačnost američkih tvrdnji da globalna PRO SAD nije usmerena protiv Rusije. To je direktan dokaz, konkretan primer kako je Vašington manipulisao javnim mnjenjem, lagao međunarodne partnere i pravdao svoje postupke na međunarodnoj areni apsolutno izmišljenim izgovorima“, zaključila je ruska diplomata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala