Vučić: Patrijarh je u teškom stanju, lekari se bore

Pratite nas
Patrijarh se nalazi u teškom stanju, intubiran je, lekari se bore, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o stanju poglavara Srpske pravoslavne crkve.

„Razgovarao sam sa dr Goranom Stevanovićem, lekari posle intubiranja pokušavaju da okreću patrijarha i izvedu drenažu. Teško je bilo šta prognozirati, ostaje da se molimo za njegovo zdravlje, reč je o velikom čoveku koji je zadužio srpski narod“, rekao je Vučić na pokaznoj vežbi srpske policije koja je održana na Novom Beogradu.

Kako je ranije objavila Srpska pravoslavna crkva, „stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije pregledom njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posledica kovida 19 i da je zdravstveno stanje njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno“.

Vučić je, inače, posle vežbe rekao i da će „Srbija pobediti organizovani kriminal i mafiju“ i potvrdio pisanje pojedinih medija kako je Čaba Der, koji je u Mađarskoj uhapšen zbog sumnje da je plaćeni ubica, bio unajmljen da ga ubije.

„Istina je da je Čaba Der rekao kako je dobio novac da me ubije, pitanje je sada šta je stvarno istina. Nemam baš nikakav strah, ne interesuje me šta neko pokušava da uradi, ja znam da radim dobar posao za svoj narod", kaže Vučić“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, uoči sutrašnje sednice Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, da će država uraditi ono što štab bude predložio i istakao da je posao države da štiti i zdravlje ljudi, a ne samo prava građana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala