U Španiji uskoro počinje prodaja ruskog leka protiv korone

© Foto : Rossiйskiй fond prяmыh investiciй (RFPI) / Uđi u bazu fotografijaRuski lek protiv kovida 19 "Avifavir"
Ruski lek protiv kovida 19 Avifavir - Sputnik Srbija
Pratite nas
Počasni konzul Rusije u španskoj Galiciji Pedro Murinjo izjavio je u intervjuu za Sputnjik da će, čim klinička ispitivanja favipiravira budu uspešno završena u Španiji, biti moguće registrovati ruski lek za lečenje virusa korona „Avifavir“ i započeti prodaju u Španiji.

Murinjo je rekao da grupa „Iber Atlantik“ sarađuje sa „ruskim proizvođačima vakcine ‘Sputnjik V’, kao i (leka) ‘Avifavir’... za prodaju na međunarodnim tržištima“.

„Čim se u Španiji uspešno završe klinička ispitivanja (favipiravira, na osnovu kojeg je razvijen ‘Avifavir’), registrovaćemo ‘Avifavir’ kod Španske agencije za lekove i on će moći da se prodaje u Španiji“, objasnio je Murinjo.

Ranije je objavljeno da je u španskoj Galiciji otvoren počasni konzulat Rusije. Za počasnog konzula imenovan je biznismen Pedro Murinjo.

Murinjo je osnivač i izvršni direktor investicione biznis-grupe „Iber Atlantik“ koja, prema njegovim rečima, „pruža korporativne usluge međunarodnim kompanijama koje žele da posluju na ruskom tržištu i ruskim kompanijama i ruskim institucijama koji... imaju poslove van Rusije“.

Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je početkom novembra trajnu registraciju leka protiv kovida 19 „Avifavir“ koji proizvodi kompanija „Kromis“. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala