U Karabahu formirano još pet ruskih humanitarnih centara

© Sputnik / Aram Nersesyan / Uđi u bazu fotografijaAvtomobili MČS na kontrolьno-propusknom punkte v Nagornom Karabahe
Avtomobili MČS na kontrolьno-propusknom punkte v Nagornom Karabahe - Sputnik Srbija
Pratite nas
Po nalogu ruskog ministra odbrane, generala armije Sergeja Šojgua, u okviru Međuresornog centra za humanitarno reagovanje u Nagorno-Karabahu dodatno je formirano još pet centara, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Napravljeni su centri za humanitarno razminiranje, pomirenje zaraćenih strana (uključujući odeljenje za psihološki rad, televizijske i radio-stanice, redakcija lista ‘Vesnik mirovnjaka’), transportnu i medicinsku podršku, kao i za podršku trgovine.

U saopštenju se dodaje da su pomenuti centri formirani u cilju rešavanja čitavog kompleksa zadataka humanitarnog karaktera u Karabahu u okviru Međuresornog centra  (centri za koordinaciju humanitarnog odgovora: „Sever“ i „Jug“, zajednički odred ruskog Ministarstva za vanredne situacije).

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je pristupilo formiranju Međuresornog centra za humanitarno reagovanje u Stepanakertu.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala