Tuča u prištinskoj skupštini /video/

© AP Photo / Visar KryeziuKosovska skupština, zasedanje
Kosovska skupština, zasedanje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko poslanika kosovske skupštine sukobilo danas pred kraj sednice na kojoj se raspravljalo o nestalim osobama. Verbalni okršaj prerastao je u fizički sukob, nakon čega je zasedanje parlamenta prekinuto.

Situacija je postala napeta neposredno pred kraj sednice dok se poslanica Samopredeljenja Sarada Bogujevci, koja je inače bila inicijator zasedanja, obraćala za govornicom, prenosi „Kosovo onlajn“.

Zamenica predsednika Skupštine Kosova Arberi Nagavci nekoliko puta je upozorila poslanike da sednu kako bi se sednica nastavila, međutim, isti su nastavili verbalni sukob, koji je prerastao u fizički.

Nakon toga, poslanici Skupštine Kosova otišli su na pauzu.

Hoti: Neprihvatljivo ponašanje i jezik poslanika

Kosovski premijer Avdulah Hoti smatra neprihvatljivim ponašanje i jezik nekih poslanika u Skupštini Kosova, tokom interpelacije u vezi sa pitanjem nestalih lica prema Vašingtonskom sporazumu, prenosi „Kosovo pres“.

„Hoti je ocenio da je takvo ponašanje van bilo kog standarda političke komunikacije, posebno danas kada je tema rasprave bila sudbina nestalih, vrlo osetljivo pitanje koje kosovske institucije tretiraju sa velikom posvećenošću“, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala