„Sa Kosova, iz Srbije“: Kako se Avdija predstavio NBA ligi /video/

© AP Photo / Ariel SchalitDeni Avdija
Deni Avdija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, Deni, izabran je noćas na NBA draftu kao deveti pik Vašingtona, a u predstavljanju svetskoj javnosti tom prilikom videli smo Denija kao dečaka u Zvezdinom dresu, ali i čuli ga kako kaže da je otac sa Kosova, u Srbiji.

Iako Zufer Avdija već dugo živi i radi u Izraelu, navijači Crvene zvezde, pogotovo oni stariji, nisu ga zaboravili zbog svega što je za deceniju boravka (od 1979. do 1989. godine) pružio u crveno-belom dresu.

Zuferovo ime se i dalje pominje u košarkaškim krugovima ali sada više zbog uloge oca talentovanog Denija, kojeg su Vizradsi noćas „pokupili” na NBA draftu sa devete pozicije.

Nakon izbora, u direktnom prenosu mogli smo da vidimo video predstavljanja Denija, a srpskoj javnosti i publici dva detlja su se posebno dopala – prvi su slike iz dečačkih dana na kojima Deni nosi dres Crvene zvezde čiji je osvedočeni navijač, a drugi je sledeća njegova izjava:

„Moj otac je Zufer Avidija. On je rođen na Kosovu, u Srbiji, i igrao je za reprezentaciju Jugoslavije“, rekao je između ostalog Deni, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala