Rusiji isporučeni svi „Aligatori“ Ka-52 za ovu godinu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Ka-52 "Aligator" na V Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2019"
Helikopter Ka-52 Aligator na V Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2019 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Holding „Helikopteri Rusije“ (deo „Rosteha“) završio je predaju helikoptera Ka-52 ruskom Ministarstvu odbrane u okviru državne odbrambene porudžbine za 2020. godinu, saopštila je pres-služba holdinga.

„Arsenjevska avijaciona kompanija (AAK) 'Progres' Sazikina iz holdinga 'Helikopteri Rusije' predala je Ministarstvu odbrane Ruske Federacije sve borbene izviđačko-udarne helikoptere Ka-52 'Aligator' čija je isporuka planirana u 2020. godini. To je učinjeno u skladu sa rokovima i uslovima državnog ugovora“, saopštio je holding.

Helikopteri su u roku utvrđenom ugovorom prošli sva neophodna kopnena i letačka testiranja, kao i proceduru izdavanja dokumenata o primopredaji tehnike, nakon čega su letelice primili predstavnici Ministarstva odbrane.

Holding je precizirao da se „trenutno sve borbene letelice pripremaju da slanje u mesta stalnog raspoređivanja“.

„Ova godina za nas nije bila laka sa stanovišta epidemiološke situacije. Uprkos svim poteškoćama u uslovima pandemije, uspeli smo ne samo da na vreme ispunimo obaveze u vezi sa državnim ugovorom, nego i da podignemo u nebo naš prvi modernizovani 'Aligator' Ka-52M“, izjavio je izvršni direktor AAK „Progres“ Jurij Denisenko, a preneo holding.

Holding je naveo da novi helikopter Ka-52M ima modernizovani sistem sa povećanim dometom za otkrivanje i prepoznavanje ciljeva. Modernizovani Ka-52 dobio je navođenu raketu povećanog dometa.

Kako je ranije saopštio generalni direktor „Helikoptera Rusije“ Andrej Boginski, kompanija je po nalogu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua prošle godine započela konstruktorske radove na modernizaciji Ka-52, uzimajući u obzir iskustvo njegove borbene upotrebe. Prema njegovim rečima, raketno naoružanje Ka-52M usklađeno je sa naoružanjem drugog najnovijeg helikoptera Mi-28NM, što je značajno povećalo domet uništavanja ciljeva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala