Kina: Računamo na Rusiju u borbi protiv svetske hegemonije

© AP Photo / Andy WongTrg ispred banke u Pekingu
Trg ispred banke u Pekingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Kine Van Ji saopštio je u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim da kineske vlasti žele da objedine napore sa Rusijom za borbu protiv globalne hegemonije i jačanja protekcionizma određenih država.
„Kineska strana namerava da nastavi saradnju sa Rusijom na visokom nivou, unapređuje kinesko-rusko partnerstvo. Kina je spremna da se rame uz rame bori sa Rusijom protiv jednostrane politike, protekcionizma i hegemonije (određenih država) koje nanose udar međunarodnim odnosima i međunarodnom poretku“, navodi sajt Ministarstva spoljnih poslova Kine reči Van Jia.

Prema njegovim rečima, Peking je zainteresovan za jačanje političkog dijaloga sa Moskvom, tešnju koordinaciju stavova po važnim pitanjima.

„Mi želimo da, zajedno sa Rusijom, zaštitimo naše zajedničke nacionalne interese, pravednost i ravnopravnost u celom svetu“, dodao je Van Ji.

Kako je naglasio, Kina namerava da iskoristi prednosti jakih partnerskih veza sa Rusijom za borbu protiv pandemije i oporavka svetske ekonomije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala