Jermenski patrijarh zahvalio Putinu na očuvanju jermenskog nasleđa u Karabahu

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRuski mirovnjaci obezbeđuju jermenski manastir u Karabahu
Ruski mirovnjaci obezbeđuju jermenski manastir u Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jermenski patrijarh Garegin Drugi uputio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pismo u kojem je izrazio zahvalnost za mere koje su preduzete kako bi se u Nagorno-Karabahu očuvalo istorijsko nasleđe njegovog naroda.

U pismu su visoko ocenjeni napori ruskih vlasti i lično predsednika Rusije kako bi se u regionu Nagorno-Karabaha obustave borbena dejstva, uspostavi prekid vatre i vrate stabilnost i mir.

„Želim da izrazim duboku zahvalnost lično Vama na preduzetim merama u cilju očuvanja istorijskog nasleđa jermenskog naroda na teritorijama predatih Azerbejdžanu -drevnih manastira, crkava i spomenika kulture“, naveo je patrijarh.

On je posebno istakao da je, zahvaljujući ruskim mirovnjacima raspoređenim u regionu, osigurano normalno funkcionisanje poznatog jermenskog manastira Dadivank.

„Naš narod će uvek pamtiti važnu ulogu Rusije u zaustavljanju krvoprolića u Arcahu i moliće se za nepokolebljivost jermensko-ruskog viševekovnog prijateljstva“, zaključio je patrijarh.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 9. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala