Ivica Dačić o američkim izborima, Kosovu, odnosima u regionu, ali i u Skupštini Srbije /video/

© Sputnik / Dejan SimićPredsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dok čekamo epilog američkih izbora, čekamo i dijalog vlasti i opozicije u Srbiji, ali i formiranje crnogorske vlade. U međuvremenu, održana je i prva statusna konferencija u Hagu protiv četvorice članova glavnog štaba OVK , a iza nas su i lokalni izbori u BiH. Svoje stavove na ove teme iznosi nam predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačića u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ pitamo da li je završio sve što je mogao na spoljnopolitičkom planu i da li je došao red da se pozabavi malo i srpskom političkom scenom.

Šta su prepreke da međupartijski dijalog vlasti i opozicije počne tek na proleće? Da li ovom sazivu Parlamenta nedostaje opozicija? Iako zvanične rezultate američkih izbora još nemamo, sve ide ka tome da će Džozef Bajden biti novi predsednik SAD. Šta Srbija može da očekuje? Da li će se nastaviti razgovori u Briselu? Hoćemo li odustati od obaveze iz Vašingtonskog dogovora da preselimo ambasadu Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim? Da li očekujete da prištinski lideri budu i osuđeni u Hagu? Hoće li konačno i srpske žrtve dočekati pravdu? Da li ima kontakt sa novim predsednikom crnogorskog parlamenta?

Kakav će biti odnos Srbije sa novim gradonačelnikom Banjaluke? Koju vakcinu građani Srbije treba da očekuju da dođe i da li se pitanje vakcine politizuje?

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala