Rusija o povlačenju američke vojske iz Avganistana: Mnogo buke ni oko čega

© AP Photo / Hoshang HashimiAmerički vojnici u Avganistanu
Američki vojnici u Avganistanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oko saopštenja predsednika SAD Donalda Trampa o ubrzanom povlačenju američke vojske iz Avganistana više se diže buka, a u stvari će to malo uticati na situaciju „na terenu“, rekao je Sputnjiku specijalni izaslanik ruskog predsednika za Avganistan, direktor Drugog odeljenja za Aziju ruskog Ministarstva spoljnih poslova Zamir Kabulov.
„To se tendenciozno predstavlja. Ipak, Tramp namerava da povuče trupe, ali ne sve, kako je ranije govorio, tamo će ostati 2,5 hiljade. A zainteresovana lica u Kabulu se i dalje nadaju da će kasnije, kada Džo Bajden stupi na dužnost, on uspeti sve to da otkaže. Dakle, takvo je raspoloženje, i to stvara mnogo buke“, rekao je Kabulov.

Pritom, on ne smatra opravdanim saopštenja NATO-a da postupci SAD na neki način podrivaju bezbednosnu situaciju u Avganistanu.

„Generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga treba pitati: a da li je prisustvo NATO-a imalo poboljšalo situaciju? Sve se to dogodilo u njihovom prisustvu, tako da neka sebe dobro pogledaju u ogledalu“, rekao je Kabulov.

Ranije su u Pentagonu saopštili da će predsednik SAD Donald Tramp smanjiti broj trupa u Avganistanu sa 4.500 na 2.500.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala