Rusija, Azerbejdžan i Jermenija mogu potpisati još jedan sporazum o Karabahu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRossiйskie mirotvorcы v Nagornom Karabahe
Rossiйskie mirotvorcы v Nagornom Karabahe - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministri odbrane Jermenije i Rusije David Tonojan i Sergej Šojgu razgovarali su telefonom o situaciji u Nagorno-Karabahu i dogovorili su se da, ukoliko bude neophodno, potpišu trilateralni sporazum sa Azerbejdžanom u humanitarnoj sferi, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane.
„Ministri su razgovarali o operativnoj situaciji u Nagorno-Karabahu, kao i o aktuelnim pitanjima vezanim za prisustvo ruskim mirovnjaka u tom području. Ministar odbrane Jermenije zahvalio je ruskom kolegi za brzo i efikasno raspoređivanje mirovnog kontigenta, kao i za organizaciju procesa vraćanja tela poginulih vojnika, ratnih zarobljenika i talaca i nestalih“, navodi se u saopštenju.

Posebna pažnja je posvećena humanitarnoj situaciji u Nagorno-Karabahu.

„Ministar odbrane Jermenije podržao je formiranje ruskog humanitarnog centra u Nagorno-Karabahu koji će se baviti povratkom izbeglica, obnavljanjem civilne infrastrukture, potragom za telima poginulih, zarobljenih i nestalih, kao i koordinacijom rada različitih organizacija u humanitarnoj sferi. Dogovoreno da se, u slučaju potrebe, potpiše trilateralni sporazum između Ministarstava odbrane Jermenije, Rusije i Azerbejdžana u humanitarnoj sferi“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Jermenije.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o formiranju humanitarnog centra za Nagorno-Karabah s ciljem obnavljanja civilne infrastrukture u tom regionu, pružanja pomoći stanovnicima i povratka izbeglica, saopštila je pres-služba Kremlja.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala