Putin pozvao lokalne vlasti da ne ulepšavaju situaciju sa koronom

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da situacija sa virusom korona u zemlji nije laka, ali je istakao da je to pitanje uvek u fokusu pažnje vlasti.
„Nažalost, situacija kod nas nije laka, stoga ćemo danas o tome detaljnije porazgovarati“, rekao je ruski predsednik na početku sastanka sa članovima vlade koji je održan u formi video-konferencije. On je pozvao vlasti regiona da ne ulepšavaju situaciju.

„Naravno, ni u kom slučaju ne bi trebalo da pokušavate da ulepšavate situaciju, to je apsolutno nedopustivo – praviti se da je sve u redu. Umirujući izveštaji, prećutkivanje nisu nikome potrebni“, rekao je Putin.

Potpredsednica vlade Tatjana Golikova obavestila je ruskog lidera da je u Rusiji obezbeđeno 268.000 kreveta za pacijente sa virusom korona od kojih je skoro 81 odsto već popunjeno.

Ona je saopštila i da je nakon registracije vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V" u civilni promet pušteno 58.000 doza, da je u novembru planirano da se pusti više od 650.000, a u decembru – 2.2 miliona doza vakcine.

Ruski lider smatra da treba povećati proizvodnju vakcina.

Podsetimo, od početka pandemije u Rusiji je zabeleženo skoro dva miliona slučajeva infekcije virusa korona.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala