Novoizabrana moldavska predsednica: Uložićemo napore za pozitivne odnose sa Rusijom

© AP Photo / Roveliu BugaNovoizabrana predsednica Moldavije Maja Sandu
Novoizabrana predsednica Moldavije Maja Sandu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novoizabrana predsednica Moldavije i lider stranke Akcija i solidarnost Maja Sandu sastala se sa ruskim ambasadorom u zemlji Olegom Vasnjecovom kojem je rekla da namerava da uloži napore na uspostavljanju pozitivnih i pragmatičnih odnosa sa Rusijom.
„Moja misija je da zemlju izvučem iz međunarodne izolacije i uspostavim dobre odnose sa Rusijom, što će rešiti važne probleme za građane. Uložiću sve napore da uspostavim pozitivne, pragmatične i predvidljive odnose sa Rusijom. Nadam se da ćemo od sada imati dobru saradnju“, istakla je Sanduova, navodi se na stranici Akcije i solidarnosti na Fejsbuku.

Moldavska predsednica i ambasador Rusije razgovarali i o bilateralnoj saradnji dveju zemalja. Sanduova je zahvalila ambasadoru na prenetim čestitkama ruskog predsednika Vladimira Putina.

Takođe je saopštila da je sa Rusijom postignut preliminarni dogovor o započinjanju rada na produženju oslobađanja od carina na izvoz određenog broja moldavske robe, čiji rok ističe krajem ove godine.

U Moldaviji je 15. novembra održan drugi krug predsedničkih izbora. Kandidati u drugom krugu izbora bili su dosadašnji predsednik Igor Dodon, koji se kandidovao za drugi mandat, i bivša premijerka Maja Sandu. Prema preliminarnim podacima na sajtu Centralne izborne komisije, nakon obrade 100 odsto glasačkih listića, Sanduova je pobedila na predsedničkim izborima sa 57,75 odsto glasova, dok je za Dodona glasalo 42,25 odsto birača.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala