Medojević optužio SPC za prevaru i spomenuo Mandića, iz NSD negirali njegove navode

© Sputnik / Nebojša PopovićLideri DF na konferenciji za novinare u Podgorici
Lideri DF na konferenciji za novinare u  Podgorici  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori da je učestvovala u prevari birača. Zbog navoda Medojevića oglasili su se iz Nove srpske demokratije (NSD).

Na svom Fejsbuk profilu, u komentarima na jednu objavu Medojević je optužio SPC i napisao da mu je sve to navodno rekao Andrija (Mandić, lider NSD), preneli su crnogorski mediji.

„Ja govorim imenom i prezimenom ko je u ime Crkve učestvovao u ovoj prevari. I to govorim samo ono što mi je Andrija rekao. Vladika Joanikije, pop Gojko Perović i Vlado Božović. Oni su odgovorni za ovu prevaru i izdaju birača. A Crkva nisu sveštenici, nego narod. Samo ja više neću učestvovati u političkim igrama sveštenika koji su odigrali još jednom za Mila Đukanovića i opastanak ovog režima“, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Lider DF-a je dodao i da su najviši crkveni velikodostojnici „napravili pakt sa đavolom“.

„Andrija Mandić nikada nije izjavio da su vladika Joanikije, sveštenik Gojko Perović i profesor Vladimir Božović prevaranti, i to je jedini naš komentar na sve ono što se danas pojavilo u medijima, a što je vezano za tumačenje određenih privatnih prepiski na fejsbuku“, kazali su iz NSD.

Dodali su da nisu odmah reagovali, verujući da čitava Crna Gora zna da su NSD i njen predsednik Andrija Mandić snažno vezani za Srpsku pravoslavnu crkvu, patrijarha, sve njene vladike, sveštenstvo i verujući narod.

„No, kako prljava kampanja pojedinih medija i određenih lica prevazilazi granice dobrog ukusa, želimo da saopštimo ono što je već dobronamernoj javnosti odavno poznato. Naime, vladika Joanikije, sveštenik Perović i profesor Božović su upoznali Andriju Mandića sa Zdravkom Krivokapićem i preporučili ga za čoveka koji bi nosio izbornu listu već dogovorene velike narodne koalicije, koju je okupio Demokratski front. Nakon toga sastanka, kao što je prirodno, naš predsednik Mandić je obavio razgovore sa predsednicima Pokreta za promene i Demokratske narodne partije, informišući ih o ovom predlogu. Nije nepoznato da je Nebojša Medojević bio protivnik takve ideje i da je baš predsednik NSD prelomio da svoje mesto na listi ustupi Zdravku Krivokapiću, a sam ode na poslednje, rizikujući tim nedogovorenim potezom pogoršanje odnosa sa predsednikom PzP i tom strankom. To je prvi put da je u DF-u neko od lidera povukao potez koji nije bio stvar dogovora i opšteg konsenzusa, što najbolje svedoči o tome koliko je predsednik NSD vrednovao predlog koji je došao od tako značajnih ljudi", navodi se u saopštenju NSD.

Iz NSD tvrde je to što nedobronamerni mediji, u privatnu prepisku Nebojše Medojevića sa Fejsbuka, pokušavaju uvući NSD i Andriju Mandića i od njih napraviti nešto što oni nisu, svojevrsni skandal, čije bi posledice trebalo da nanesu štetu najjačoj vladajućoj stranci.

Dodaju da je to neprihvatljivo, posebno u svetlu činjenica da je PzP nakon izbora formirao svoj posebni poslanički klub i odlučio da vodi svoju autonomnu politiku, opravdavajući taj potez jednostranom odlukom Andrije Mandića da svoje mesto, suprotno njihovoj saglasnosti, ustupi nekome izvan DF.

„Dakle, NSD i Andrija Mandić će, kao i do sada, sve svoje stavove jasno i glasno saopštiti svima, rukovodeći se samo istinom, a o posledicama političkih poteza koje smo povlačili možemo svi davati različite zaključke i ocene, kako ko proceni. Na kraju, možda i zbog nekih zlih jezika, koje smo mogli čuti prethodnih sati, dobro je napomenuti da je vladika Joanikije dugogodišnji prijatelj sa Andrijom Mandićem, da mu je krstio ćerku, venčao brata i snahu, krstio sinovca... pa je taj pokušaj medija da traže pukotinu između predsednika najjače vladajuće parlamentarne stranke, koja uz to, u svom imenu sa ponosom, jedina u skupštini CG, nosi i ime srpska, i uglednog srpskog vladike gospodina Joanikija, smešan i ispod svakog, ne samo političkog, nego i ljudskog nivoa“, zaključili su iz NSD.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala