Il-76 i u uslovima slabe vidljivosti sleće bez greške /video/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaVojno-transportni avion Il-76 na međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija-2015" u Kubinki
Vojno-transportni avion Il-76 na međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija-2015 u Kubinki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deset ruskih vojno-transportnih aviona Il-76 vežbalo je letenje u uslovima slabe vidljivosti izazvane maglom u Tverskoj oblasti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.
„Posade aviona su zadatke izvodile u otežanim uslovima gde je vidljivost oko dva kilometra, a oblaci se nalaze na visini od oko 100 metara. U takvim uslovima piloti su prinuđeni da sleću samo pomoću instrumenata“, izjavili su u Ministarstvu odbrane.

Na vežbama su učestvovale posade iz Tvera, Seši, Taganroga, Uljanovska i Orenburga. Tokom letova razrađivani su zadaci održavanja nivoa obučenosti i borbene gotovosti, obuka mladih pilota i podizanje njihovih kvalifikacija.

Il-76 je projektovan za transport vojnika, opreme i druge zadatke. Napravljen je u konstruktorskom birou „Iljušin“ prema projektu i pod vođstvom akademika Henriha Novožilova. Maksimalna masa dostiže 200 tona. Avion može da prevozi do 60 tona tereta na udaljenost do 4.000 kilometara.

Napravljene su i mnoge druge modifikacije aviona, uključujući protivpožarni Il-76M, koji se za kratko vreme može pretvoriti u kamion. Zatim, avion za otkrivanje radara velikog dometa A-50; tanker Il-78; medicinski Il-76MD „Skalpel“, na kome se nalaze tri medicinska modula koji obavljaju funkcije predoperativne, operacione sale i jedinice intenzivne nege; Il-76MDK „Kosmos" za obuku kosmonauta u uslovima bestežinskog stanja; leteća laboratorija Il-76LL za razvoj i ispitivanje avionskih motora.
Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala