Ekskluzivno: Poruka iz ruske reprezentacije pred utakmicu sa Srbijom

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaReprezentacija Rusije
Reprezentacija Rusije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pred večerašnji meč reprezentacija Srbije i Rusije  Igor Vladimirov, portparol fudbalske reprezentacije Rusije, za Sputnjik kaže da u ruskoj Zbornoj nadaju pobedi i da su se ozbiljno spremali za predstojeći meč, posebno nakon neuspeha u Turskoj.

Za nas je utakmica u Beogradu važna, mi smo na prvom mestu u našoj grupi i zato želimo pozitivan rezultat, odnosno pobedu, kaže Vladimirov, ističući da je pobeda za Zbornaju utoliko važnija što je utakmica protv srpskih Orlova za ruski tim završna u ovoj sezoni.

Igor Vladimirov napominje da ruska reprezentacija očekuje zanimljivu igru, a da Srbija ima dobar tim budući da mnogo jakih fudbalera igra za srpsku reprezentaciju.

On podseća da su dve reprezentacije u septembru igrale utakmicu u Moskvi koja za Ruse nije baš laka, ali da su pobedili, te da se i sada nadaju pobedi i dobrom rezultatu.

Portparol Zbornaje osvrnuo se i na probleme fudbalera izazvane kovidom.

„Imajući u vidu da se svi timovi suočavaju s tim problemima, Rusija nije izuzetak. Nekoliko igrača nemamo,, nisu mogli da zbog toga doputuju ovde. Ali mi se trudimo da poštujemo sve mere bezbednosti. Trenutno je 24 igrača zdravo i na raspolaganju za reprezentaciju i zato se mirno spremamo za igru“, kaže on.

Vladimirov odgovara i na pitanje koga u ruskoj reprezentaciji smatraju potencijalno najopasnijim.

„Ponoviću ono što je rekao trener Stanislav Čerčesov na konferenciji za novinare, vi ste jaki pre svega kao tim, kod vas praktično svi fudbaleri igraju u jakim stranim klubovima i sećamo se kako su igrali u Moskvi, vrlo pristojno, a opet smo pobedili. Zato ne bih izdvajao nikog od vaših igrača konkretno.

Vladimirov dodaje da igrači ruske reprezentacije ovoga puta nisu uspeli da vide mnogo šta od Beograda.

„Na žalost, sada nije situacija takva da bismo mogli da šetamo po Beogradu i da uživamo u znamenitostima grada. Koncentrisani smo pre svega na pripreme za meč, a drugo, nemamo prava da rizikujemo zdravlje fudbalera. Zato se isključivo krećemo od hotela do stadiona i obrnuto i igrači ne izlaze na ulicu“, navodi portparol Zbornaje.

Reprezentacije Rusije i Srbije igraju večeras u Beogradu meč poslednjeg šestog kola grupe 3 lige B u Ligi nacija. ”Orlovi” u meč u kojem igraju za opstanak u istom rangu, ulaze u ne baš sjajnom raspoloženju posle šokantnog poraza od Škotske posle penala u baražu za odlazak na Euro i remija u Mađarskoj u prošlom kolu. Ipak, šansa za se i u narednom ciklusu ostane u B ligi postoji, a za to će pored neophodne pobede protiv lidera grupe biti potrebno i da Mađari pobede Tursku.

Da situaicija bude još teža po reprezentaciju Srbije, nakon vesti da su kapiten Aleksandar Kolarov i Darko Lazović pozitivni na koronavirus oglasio se i Fudbalski savez Srbije koji je naveo da večeras iz istog razloga na teren neće izaći ni Sergej Milinković Savić i Đorđe Nikolić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala