Strane u sukobu u Karabahu razmenjuju tela 200 poginulih

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRazrušennыe doma v Stepanakerte
Razrušennыe doma v Stepanakerte - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Peter Maurer rekao je za Sputnjik da su strane u sukobu u Karabahu već razmenile tela 200 mrtvih.
Prioritetne aktivnosti ove organizacije u Nagorno-Karabahu su pomoć raseljenim licima, pronalaženje tela ubijenih, kao i poseta zatvorenicima u cilju pregovora i njihove razmene, navodi Maurer.

„Nastavićemo da ulažemo napore“, rekao je predsednik Međunarodnog komiteta Crvenog krsta. On se zahvalio ruskim mirovnjacima i napomenuo da je saradnja sa njima vrlo dobra.

Oklopno vozilo ruskih mirovnih snaga u Karabahu - Sputnik Srbija
Karabah: U utorak se otvara put za Stepanakert

Maurer je izrazio spremnost da organizacija pomogne u razmeni zarobljenika među zaraćenim stranama.

Peter Maurer će se danas sastati u Moskvi sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom. Kako je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla 13. novembra, strane planiraju da procene šta se dešava u Nagorno-Karabahu i razgovaraju o interakciji u kontekstu koronavirusa.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala