Srbin pretučen u zatvoru kod Podujeva

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZatvor
Zatvor  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Darko Tasić iz Male Kruše, protiv kojeg se u Prizrenu vodi sudski proces, pretučen je u zatvoru visoke bezbednosti u Grdovcu kod Podujeva, a u trenutku je od zadobijenih udaraca ostao i bez svesti, preneo je RTS-u njegov advokat Ljubomir Pantović.

Ljubomir Pantović navodi da je juče, prilikom primopredaje između policajaca koji su vršili transport i zatvorskih čuvara u zatvoru kod Podujeva, Tasić zadobio nekoliko udaraca u glavu.

Pantović je rekao da mu je o napadu Tasić govorio telefonom nakon povratka u zatvor sa sednice Apelacionog veća na kojoj je razmatrana žalba odbrane na prvostepenu presudu za navodno počinjen ratni zločin.

"Darko mi je preneo, da je u prostoriji u kojoj pripadnici policije zaduženi za transport zatvorenika predaju optuženog zatvorskim čuvarima, dobio od nekoga nekoliko udaraca u potiljak, dok je bio vezan lisicama, od čega je na trenutak i izgubio svest", naveo je Pantović.

"Kada se osvestio video je da mu je i usna raskrvavljena", dodao je Pantović.

Kaže da njegov branjenik Tasić ne zna i ne može da prepozna osobu koja ga je udarila, jer su svi u grupi imali maske, a udaren je s leđa.

Tasić je napad prijavio upravi stražarske službe, a njegov branilac advokat Pantović će ubrzo zatražiti od direktora zatvora Grdovac da istraži slučaj i preduzme mere protiv osoba koje počinile napad.

Protiv Tasića se u Osnovnom sudu u Prizrenu vodi postupak zbog navodno počinjenog ratnog zločina u selu Mala Kruša. Od 22. novembra 2017 godine je u pritvoru, a osuđen je krajem juna ove godine na 22 godine zatvora.

Pantović navodi da je prema postojećem zakonskom sistemu na KiM maksimalna predviđena kazna za ratni zločin 15 godina zatvora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala