Hrvatska vlada šalje izaslanika na komemoraciju Srbima u Vukovaru, za gradonačelnika to je − skandal

CC0 / Pixabay / Vodeni toranj u Vukovaru, simbol stradanja i krvavog raspada SFRJ
Vodeni toranj u Vukovaru, simbol stradanja i krvavog raspada SFRJ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnik HDZ i državni sekretar u Vladi Hrvatske Zvonko Milas prisustvovaće polaganju venaca na komemoraciji Srbima stradalim u Vukovaru. Gradonačelnik tog hrvatskog grada Ivan Penava nazvao je to „skandalom kakav nije viđen u modernoj hrvatskoj državi“.

Delegacija Srpskog nacionalnog vijeća, u kojoj je i specijalni izaslanik predsednika Srbije Veran Matić, položiće danas vence i odati poštu žrtvama proteklog rata u Vukovaru, prenosi Tanjug.

Toj komemoraciji trebalo bi da prisustvuje i HDZ-ov državni sekretar u Vladi Hrvatske Zvonko Milas, pišu hrvatski mediji.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pobunio se protiv komemoracije.

„Mislim da je ovo skandal koji još nije viđen u modernoj hrvatskoj državi u Vukovaru. Ovo se svodi na potpitanje kakvu nam to istorijsku istinu Vlada Republike Hrvatske, vlada Andreja Plenkovića, otkriva s ovim današnjim činom polaganja venca 17. novembra u Dunav za poginule Srbe, i to kako oni kažu preratnim događajima, događajima koji su prethodili ratu“, rekao Penava za hrvatski Media servis.

Lider Samostalne demokratske srpske stranke, inače, tradicionalno polaže vence vukovarskim žrtvama, Srbima i Hrvatima.

Sutra u vukovarskoj Koloni sećanja, koju obeležava hrvatska vlast, učestvovaće i potpredsednik vlade iz SDSS Boris Milošević.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala