Rusija neće dozvoliti reviziju deklaracije o miru u Karabahu

© Sputnik / Press service of the Russian Foreign Ministry / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će uraditi sve što je u njenoj moći da ne dozvoli reviziju deklaracije Rusija-Azerbejdžan-Jermenija o Karabahu, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na konferenciji za štampu sa direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Peterom Maurerom..
„Ne vidimo nikakve pokušaje da se revidira deklaracija. Uradićemo sve da do takvih pokušaja ne dođe, da se to ne desi“, izjavio je Lavrov.

Lavrov smatra nesporazumom izjavu Stejt departmenta da treba objasniti detalje deklaracije o Karabahu.

„Bilo mi je čudno da to čujem… Smatram da ovakve izjave pokazuju slabu informisanost onih koji ovakve izjave daju ili su jednostavno rezultat nesporazuma“, smatra Lavrov.

On je naveo da je američka strana bila o svemu informisana preko zamenika šefa Stejt departmenta, pošto se Majk Pompeo nalazi na diplomatskoj turneji po inostranstvu.

Ruski ministar se založio i za veće prisustvo međunarodnih organizacija u Nagorno-Karabahu, kao što je Komesarijat za izbeglice UN i Unesko.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala