Putin na samitu BRIKS-a: Ceo svet je porodica, ali „svako stado ima crnu ovcu“

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin na samitu BRIKS-a
Ruski predsednik Vladimir Putin na samitu BRIKS-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin složio se sa rečima indijskog premijera Narendre Modija da je ceo svet jedna porodica, ali je dodao da „svako stado ima crnu ovcu“.

„Rekli ste da je u indijskoj kulturi ceo svet jedna porodica. To je temeljna, osnovna stvar na koju bi svi trebalo da se ugledamo“, rekao je Putin na samitu BRIKS-a, komentarišući Modijev govor.

Ruski predsednik je takođe ukazao na trenutne globalne pretnje koje je spomenuo i indijski premijer, između ostalih terorizam,koji je „najkritičniji problem današnjice“.

„S tim u vezi spomenuo bih rusku poslovicu:'Svako stado ima svoju crnu ovcu'. Nažalost, postoje ljudi koji iskaču iz opšteg konteksta i koji pokušavaju da nametnu svoj dnevni red“, istakao je ruski lider.

Prema rečima Putina, savremene globalne pretnje, među kojima je i pandemija virusa korona, „uvek treba da budu u našem fokusu“.

„Prema mom mišljenju, ideja Indije da tokom svog predsedavanja BRIKS-om učini digitalnu medicinu jednim od ključnih elemenata, je izuzetno važan i zanimljiv pravac“, rekao je ruski lider.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala