Požarevljanin lažirao diplomu srednje škole, pa završio fakultet i postao advokat

© Foto : freeimages.comAdvokati, sud, čekić
Advokati, sud, čekić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv muškarca (29) iz tog grada zbog sumnje da je lažirao diplomu srednje škole, a potom na osnovu nje upisao i završio fakultet i postao advokat.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv dvadesetdevetogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Sumnja se da je on je nabavio falsifikovanu diplomu jedne srednje škole u Beogradu, kao i falsifikovana svedočanstva o završena sva četiri razreda. Takođe se sumnja da je ovu diplomu u oktobru 2012. godine upotrebio kao osnov za upis na jedan fakultet na kom je stekao zvanje diplomiranog pravnika.

On je, kako se sumnja, na osnovu ovog zvanja u maju 2018. godine upisan u Imenik advokatskih pripravnika Advokatske komore Požarevca i do momenta podnošenja krivične prijave obavljao je poslove u jednoj advokatskoj kancelariji, saopštava MUP.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala