Popović i Bocan-Harčenko: Razvoj još čvršćih odnosa Srbije i Rusije

© Foto : Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvojAmbasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i ministar Nenad Popović
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i ministar Nenad Popović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i šef Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom, Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenkom, istakli su danas da dve zemlje ostaju posvećene jačanju političke i ekonomske saradnje.

Popović je na sastanku naveo da su odlični politički odnosi dve zemlje, kao i bliski lični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, garant razvoja najbolje ekonomske i privredne saradnje Srbije i Rusije.

„Bescarinski sporazum sa Rusijom omogućava nam da gotovo sve što proizvedemo u Srbiji, može da bude izvezeno u Rusiju bez carina. Radiću na promociji tog sporazuma kod naših privrednika i trudiću se da im kao država još više pomognemo da budu prisutniji na velikom ruskom tržištu“, rekao je Popović, navodi se u saopštenju.

Ministar je ocenio da je to posebno važno u trenutu kada se evropsko tržište, na koje je izvoz Srbije najviše orijentisan, suočava sa posledicama smanjene tražnje usled krize izazvane korona virusom.

On je naglasio da će jedan od njegovih prioriteta biti realizacija važnih zajedničkih projekata koje su podržali predsednici dve države u oblasti infrastrukture, privrede, energetike i visokih tehnologija.

„Uveren sam da će aktivan rad svih resora kroz Međuvladin komitet za saradnju sa Rusijom, doneti nove investicije, nova radna mesta i profit, ali i napredak i modernizaciju Srbije u nizu strateških oblasti značajnih za naš ukupan razvoj“, rekao je Popović koji je šef međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

Zahvalio je Bocan-Harčenku na principijelnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova.

Ambasador Bocan-Harčenko čestitao je Popoviću imenovanje na funkciju kopredsednika Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom i izrazio uverenje da će to biti dodatni podsticaj razvoju buduće bilateralne saradnje Srbije i Rusije.

On je ukazao da Rusija ostaje posvećena jačanju političke i ekonomske saradnje sa Srbijom i naglasio je da će Rusija nastaviti da pruža podršku Srbiji u zaštiti njenih ključnih državnih i nacionalnih interesa.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala