Moskva: U Americi postalo moderno da za sve optužuju Rusiju

© Sputnik / Natalija Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saopštenja o sajber-napadima iz Rusije na proizvođače vakcina protiv virusa korona su spekulacije – Moskva žali što je u SAD postalo moderno da se za sve optužuje Rusija, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabjkov.

Prema njegovim rečima, optužbe Rusije za sajber-napade postali su „životna norma, određena političkom modom, kojoj danak plaćaju između ostalih i IT korporacije u SAD“.

„Nama ne treba ništa osim normalnog odnosa prema proizvodima koji su već dostupni u Rusiji i koji se promovišu, između ostalog i prilikom kontakata sa stranim partnerima“, rekao je ruski diplomata.

On je naveo da se registruje mnogo više napada na ruske resurse iz inostranstva, nego što Rusima pokušavaju da pripišu.

„Stoga je realan i razuman način da se stručnjacima da mogućnost da se time bave. Međutim, Vašington uporno izbegava takav dijalog, nastavljaju se spekulacije u raznim pravcima, Žalimo zbog toga, jer su sasvim očigledni negativni efekti na opšte stanje odnosa Moskve i Vašingtona“, zaključuje Rjabkov.

Ranije je kompanija „Majkrosoft“ saopštila da je poslednjih meseci zabeležila sajber-napade iz Rusije i Severne Koreje na sedam kompanija u SAD, Kanadi, Indiji, Francuskoj i Južnoj Koreji, koje se bave razvojem vakcine protiv virusa korona.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala