Kako su Nemci pobedili koronu: Snimak iz budućnosti sve govori /video/

© Flickr / Steven LilleyPosebno se vrednuje ljubav prema leškarenju...
Posebno se vrednuje ljubav prema leškarenju... - Sputnik Srbija
Pratite nas
Serija video snimaka napravljenih u Nemačkoj duhovito govori o važnosti smanjenja društvenih kontakata i promoviše ostajanje kod kuće kako bi se zemlja izborila sa virusom korona. Jedan od njih prikazuje starijeg muškarca koji se u nekom budućem vremenu priseća zime 2020. kada je njegova generacija pobedila zarazu.

Njegova i priče njegovih prijatelja postale su popularne na društvenim mrežama i izazvale su brojne reakcije.

„Mislim da je bila zima 2020. kada su oči čitave zemlje bile uperene u nas. Tek sam napunio 22 godine, studirao sam, kada je naišao drugi talas. 22, u tim godinama želiš da se zabavljaš, studiraš, upoznaješ nove prijatelje i sve što ide uz to. Ideš na piće s društvom“, kaže muškarac.

„Nevidljiva opasnost pretila je svemu u što smo verovali. Iznenada, sudbina cele zemlje našla se u našim rukama. Skupili smo hrabrost i učinili sve ono što se od nas očekivalo. Učinili smo jedinu pravu stvar - ništa. Apsolutno ništa!“, dodao je.

„Bili smo lenji poput rakuna. Sedeli smo kod kuće dan i noć i borili se protiv širenja virusa. Kauč je bio naš front, a naše strpljenje bilo je naše oružje. Znate, ponekad se moram nasmejati sam sebi kada pomislim na to vreme. To je bila naša sudbina. Tako smo postali heroji, tada, tokom korone 2020. godine“, opisao je on.

Nemačka vlada saopštila je da se radi o nekoliko komičnih video snimaka kojima se javnosti poručuje da je smanjenje kontakata s drugim ljudima presudno za zaustavljanje širenje zaraze, prenosi Bi-Bi-Si.

Drugi video snimak prikazuje devojku, a treći još jednog muškarca koji se osvrće na svoje dane tokom pandemije.

„Pre pandemije bio sam, bez sumnje, najlenji u svojoj zemlji. Gotovo nikad nisam napuštao stan, igrao sam video igrice i jeo hladna jela iz konzerve, jer sam bio lenj da bih ih zagrejao. Kad se virus proširio, ostao sam ista lenja vreća krompira kakva sam bio i pre. Ali, za razliku od mene, svet se promenio. Da bi se zaustavilo širenje virusa, ljude su nagovarali da ostanu kod kuće. Odjednom je samo lenjost mogla spasiti živote, a u tome sam bio prvak“, navodi on.

Video snimci su izazvali pravi vatromet komentara na društvenim mrežama, mnogi ih hvale, ali ih neki i kritikuju zbog poređenja s Drugim svetskim ratom.

U Nemačkoj su, u okviru mera za sprečavanje širenja virusa, zatvoreni kafići, restorani i mesta za zabavu, a moguće su i nove, strože mere.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala