Hrvati bi da otmu Egzit, ali je odgovor jasan

© Tanjug / JAROSLAV PAPEgzit
Egzit - Sputnik Srbija
Pratite nas
Do sada smo dobijali puno ponuda da se Egzit preseli iz Srbije u drugu državu, ali smo ih kategorički odbijali, ovako za Sputnjik komentarišu organizatori festivala navode hrvatskih medija da bi jedan od najvećih srpskih kulturnih brendova  mogao da se preseli u Istru, tačnije u Umag.

„Poznata je činjenica da smo tokom godina dobijali puno ponuda da se Egzit preseli iz Novog Sada i Srbije u drugu državu, jer gotovo svaka zemlja na svetu želi da u svojoj turističkoj ponudi ima jedan od najvećih svetskih festivala koji svake godine donosi desetine miliona evra lokalnom turizmu. Takve ponude smo do sada kategorički odbijali, jer želimo ostati i razvijati festival u našem gradu i zemlji. Nažalost, to ne zavisi samo od nas“, naveli su organizatori festivala.

Portal „Jutarnji“ objavio je danas članak da bi Srbija mogla da ostane bez novosadskog festivala, koji bi svoje iduće izdanje mogao da preseli u Umag.

Kako dalje navode, razlog mogućeg preseljenja je finansisjki i leži u činjenici da Srbija nije napravila plan kojim bi specijalnim paketima pomoći u vreme pandemije podržala najugroženije grane privrede, među kojima su svakako muzička i festivalska industrija, koje su zbog epidemijskih mera postale zabranjene delatnosti bez ikakvih prihoda.

Srbija, piše „Jutanji“ nije uputila dodatnu pomoć, ali je i skresala uobičajena godišnja davanja projektima iz kulture i turizma, uključujući i Egzit.

„Jutarnji“ dodaje i da bi Egzit novi dom, ako ne u Hrvatskoj, navodno mogao da pronađe i u Crnoj Gori, kao i da u su igri i pojedine bogate arapske zemlje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala