Erdogan nije imao vremena za sastanak sa Pompeom u Istanbulu

© REUTERS / Pool / Manuel Balce CenetaMajk Pompeo
Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan nije našao vremena da se sastane sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom koji je doputovao u posetu njegovoj zemlji, rekao je novinarima predstavnik Stejt departmenta.
„I državni sekretar i turski zvaničnici, uključujući ministra inostranih poslova (Mevluta) Čavušoglua i predsednika Erdogana, želeli su da do sastanka dođe. Na kraju ipak nije, jer se raspored predsednika Erdogana promenio i nije mogao da se uklopi u parametre koje smo postavili u osnovu posete državnog sekretara“, rekao je diplomata na konferenciji za štampu u Istanbulu.

On je priznao postojanje nesuglasica na relaciji Vašington-Ankara, ali na pitanje šta je moglo uvrediti Erdogana, objasnio je da je sve stvar u rasporedu turskog lidera. Što se tiče nesuglasica između dve države, on je objasnio da se radi o različitim pogledima na situaciju u celom nizu regiona, uključujući istočni Mediteran, Libiju i Tursku.

Pompeo je doputovao u Istanbul, gde će se sastati sa Vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom, ali nije planirana njegova poseta Ankari.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala