Kolona vojnih vozila ponovo na Sinjajevini, čuvari planine na straži /foto/

Pratite nas
Vojska Crne Gore je na Sinjajevini, na kilometar od Starca, iznad katuna Okrugljak, saopštila je Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu.

„Vojska se trenutno nalazi iznad katuna Okrugljak. Zaobišli su Margitu i Bunarine. Pozivamo na razum i hitnu obustavu svih vojnih aktivnosti na Sinjajevini. Sinjajevina je mesto za poljoprivredu i turizma, a ne isprobavanje oružja. Za celu situaciju ne krivimo vojnike, nego komandu, pre svega ministra odbrane Predraga Boškovića. Draga vojsko ne činite ništa čime bi ugrozili planinu, ne idite protiv svog naroda, koji je jasno rekao da neće poligon na Sinjajevni. Ministar odlazi za koji dan, a vi ostajete da budete naši branioci. Imajte to na umu“, naveli su iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu na Fejsbuku.

Nakon dva sata uz fotografije vojnih vozila GI Sačuvajmo Sinjajevinu je objavila: „Ispratili smo ih! Živeće ova planina dok je njenih kćeri i sinova!“

Na toj planini duže od mesec je grupa građana, koja protestuje zbog planiranih vojnih vežbi. Održavanje vojnih vežbi crnogorske vojske je već jednom odloženo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala