Venecuela već u januaru dobija rusku vakcinu protiv korone

© Foto : Press-služba AFK "Sistema" / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine protiv kovida 19 u farmaceutskoj fabrici "Binofarm"
Proizvodnja vakcine protiv kovida 19 u farmaceutskoj fabrici Binofarm - Sputnik Srbija
Pratite nas
Isporuke ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ u Venecuelu počeće u januaru 2021. Godine, saopštila je potpredsednica zemlje Delsi Rodrigez na sastanku sa predsednikom Nikolasom Madurom.
„Posetili smo Fond za direktne investicije koji se bavi komercijalizacijom vakcine „Sputnjik V“. Dobri rezultati i vesti za našu zemlju: garantujemo proizvodnju vakcine (u Venecueli) i isporuke, počevši od januara“, rekla je Rodrigezova.

Ona se u nedelju vratila iz Moskve, gde je, između ostalog, razgovarala i o vakcini protiv kovid 19. Trenutno, Venecuela učestvuje u testiranjima „Sputnjika V“. Inače, i predsednik Nikolas Maduro saopštio je da se nada da će uskoro posetiti Moskvu.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala