Sudar „boinga“ i medveda, jedna žrtva /video/

© Sputnik / Valerij Šustov / Uđi u bazu fotografijaMrki medved
Mrki medved - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neobičan avionski incident dogodio se na Aljasci kada se avion „boing 737“ prilikom sletanja sudario na pisti sa medvedom. Avion je značajno oštećen, a zabeležena je jedna žrtva – medved.

Avion „Aljaska erlajnsa“ udario je ženku mrkog medveda, koja je na pisti aerodroma Jakutat bila sa mladuncem, koji je srećom preživeo.

Niko od putnika ili članova posade nije povređen u ovom neobičnom incidentu, ali je oštećen motor aviona i biće potrebno nekoliko dana da bude popravljen, rekao je Sem Dapčević, portparol Departmana za transport Aljaske, prenosi AP.

Kako je dodao, pista je bila čista deset minuta pre sletanja „boinga 737-300“, avion se spustio, ali je tokom usporavanja na pisti pilot uočio dva medveda, majku i mladunca.

„Prednji točak aviona promašio je medvede, ali su se oni podvukli pod letelicu i ženku je udario levi motor“, rekao je Dapčević.

Pista aerodroma delimično je ograđena žicom, a zaposleni koriste pirotehniku ili vozila kako bi rasterali divlje životinje iz okoline.

Avioni su se na Aljasci do sada sudarali sa jelenima, guskama i sličnim životinjama, ali je ovo prvi put da je zabeležen sudar sa medvedom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala