Stanovnici Nagorno-Karabaha dočekali ruske mirovnjake raširenih ruku

© Sputnik / Aram Nersesyan / Uđi u bazu fotografijaRuski mirotvorci u Nagorno-Karabahu
Ruski mirotvorci u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stanovnici nepriznate republike Nagorno-Karabah pozitivno su reagovali na ruske mirovne snage i polažu velike nade u njihovu pomoć, rekao je pukovnik Aleksej Poljuhovič, zamenik komandanta mirovnog kontingenta Oružanih snaga Rusije u Karabahu.
„Lokalno stanovništvo je vrlo pozitivno dočekalo naš mirovni kontingent. Nadaju se da će im se našim dolaskom vratiti miran život", izjavio je Poljuhovič.
Dolazak ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabah - Sputnik Srbija
U Jerevan sletelo još 20 aviona sa ruskim mirovnjacima /video/

Prema njegovim rečima, prestonica Nagorno-Karabaha Stepanakert se postepeno vraća svakodnevnom životu. Organizovan je saobraćaj za stanovnike Karabaha do Jermenije i nazad duž Lačinskog koridora.

Poljuhovič je naveo da se civilni transport odvija isključivo u pratnji mirovnjaka.  

„Kada su nam rekli da dolaze mirovnjaci osećali smo se zaštićenima, uzdahnuli smo s olakšanjem. Svi govore: Biće nam mirnije jer su ruski mirovnjaci stigli“, rekla je stanovnica Stepanakerta Natalija Petrosjan.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala