Šta sledi posle izbora u bosanskom karakazanu? /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lokalni izbori u Bosni Hercegovini doneli su više iznenađenja: kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radoičić poražen je od kandidata PDP-a Draška Stanivukovića, dok je SDA Bakira Izetbegovića izgubila Sarajevo.

Lider SNSD-a Milorad Dodik nije krio razočaranje porazom u Banjaluci, iako je istakao da je partija ostvarila bolji rezultat nego na prošlim lokalnim izborima. Ko i kakve pouke treba da izvuče iz lokalnih izbora i zašto su oni važni? Zbog čega svi govore o izbornom inženjeringu i mahinacijama? Zašto i kome u Bosni i Hercegovini Dritan Abazović čestita izborne rezultate? Kakvi su izborni rezultati u Srebrenici? Imaju li veze američki izbori sa Bosnom i Hercegovinom?

U emisiji „Svet sa Sputnjikom“ o ovim pitanjima govore politikolog prof. dr Nenad Kecmanović, politikolog dr Srđan Perišić, a iz Bosne i Hercegovine ćemo uključiti sociologa i političkog analitičara prof. dr Dragomira Vukovića sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Mladena Grujičića, kandidata srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala