Ruska vojska postavila osmatračnice u Karabahu, zaštićen drevni manastir

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaKomandant ruskih mirovnjaka u Nagorno-Karabahu: Sporazum se poštuje /video/
Komandant ruskih mirovnjaka u Nagorno-Karabahu: Sporazum se poštuje /video/ - Sputnik Srbija
Pratite nas
U području gde se izvodi mirovna operacija u Karabahu, duž linije razdvajanja završeno je postavljanje osmatračnica ruskih mirnodopskih snaga, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
„Kontrola za poštovanjem režima prekida vatre i svih borbenih dejstava vrše mirnodopske snage sa devet osmatračnica u južnoj zoni odgovornosti i još devet u severnoj zoni. U Lačinskom koridoru se nalazi sedam privremenih osmatračnica koje osiguravaju prolazak kolone mirovnih snaga“, rekao je Konašenkov.

On je dodao da se režim prekida vatre poštuje na celoj liniji razdvajanja.

Ruski mirotvorci su postavili osmatračnicu ispred drevnog manastira Dadivank na severu Karabaha. Trenutno se razgovara o slobodnoj poseti vernika manastiru. Prema trostranom sporazumu ovo područje je prešlo pod kontrolu Azerbejdžana.

Konašenkov je saopštio da su do sada ruski vojno-transportni avioni izveli 140 letova radi dopremanja mirovnjaka i vojne tehnike u Karabah. U Stepanakertu će se nalaziti štab ruske mirovne misije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala