Putin sutra predsedava samitom BRIKS-a

© AP Photo / Eraldo PeresZnak BRIKS-a u Brazilu
Znak BRIKS-a u Brazilu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvanaesti samit BRIKS, na kome učestvuju Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika, biće održan 17. novembra. Samitom će, putem videokonferencije, predsedavati ruski predsednik Vladimir Putin, saopštila je pres-služba Kremlja.
"Lideri Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike razgovaraće o stanju i perspektivama saradnje u okviru udruženja, razmenjivaće mišljenja o aktuelnim pitanjima međunarodne i regionalne agende, sumirati rezultate ruskog predsedavanja BRIKS-om ove godine i uporediti stavove pred predstojećim samitom „G-20“ 21-22. novembra", navodi se u saopštenju.

Napominje se da će ključni sporazumi koje su postigli lideri biti zabeleženi u Moskovskoj deklaraciji samita i brojnim drugim dokumentima.

Kako je saopštio zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov na samitu neće biti govora o proširenju sastava organizacije, već o jačanju unutrašnjih veza između ovih pet država.

Na samitu će o antiterorizmu govoriti i sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

BRIKS je neformalno međudržavno udruženje Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike, čiji je cilj razvoj sveobuhvatnog dijaloga i saradnje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala