Putin i Makron se založili za očuvanje hrišćanskih hramova u Karabahu

© AP Photo / Rafael YaghobzadehPredsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron pred sastanak "normandijske četvorke" u Parizu
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron pred sastanak normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa francuskom kolegom Emanuelom Makronom o situaciji u Nagorno-Karabahu i borbi protiv terorizma, saopštila je pres-služba Kremlja.
„Vladimir Putin je informisao o aktivnim posrednim naporima koje je preduzela ruska strana koji su omogućili da se zaustavi krvoproliće i izbegnu nove žrtve, kao i o raspoređivanju ruskog mirovnog kontingenta duž linije razdvajanja i Lačinskog koridora. Istaknuto je da se deklaracija predsednika Azerbejdžana i Rusije i premijera Jermenije od 9. novembra realizuje. Situacija u regionu se stabilizuje“, navodi se u saopštenju.

„Izrazivši spremnost za koordinaciju rada na liniji ko-predsednika Minske grupe OEBS-a – Rusija, Francuska i SAD, lideri su naglasili važnost rešavanja neodložnih humanitarnih pitanja, uključujući vraćanje izbeglica svojim domovima, osiguranje uslova za normalan život stanovništva, obnova infrastrukture, očuvanje hrišćanskih crkava i manastira“, dodaje se u saopštenju.

S tim u vezu, Putin je upoznao francuskog kolegu o formiranju Centra za humanitarno reagovanje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala