MUP potvrdio: Kod Bujanovca pronađene velike količine oružja, među njima i rakete za Osu

© COS FSB RF / Uđi u bazu fotografijaŠaržer sa municojom - ilustracija
Šaržer sa municojom - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kod Bujanovca pronađene velike količine oružja, među njima i raketni bacači, potvrdio je MUP.

Neki mediji preneli su ranije da je prilikom radova na pregledu terena koji se izvode na teritoriji opštine Bujanovac 14. novembra radnik firme koja radi na razminiranju područja opštine Bujanovac u koordinaciji sa centrom za razminjavanje prijavio je policiji da je pronađena veća količina naoružanja i minsko eksplozivnih sredstava.

Tada je, prema pisanju medija, pronađeno osam punjenja za ručni minobacač "Osa", jedna protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i jedan uređaj za praćenje.

Potom se oglasio i MUP, koji je na svom sajtu obavio saopštenje u kom se navodi da je u ataru sela Končulj, na području opštine Bujanovac, u šupljini ispod jedne stene, pronađeno je devet kontejnera sa raketom za ručni raketni bacač, 137 komada municije za bacač granata, jedna protivtenkovska mina, sanduk sa dvogledom za noćno osmatranje, četiri kutije sa 1.436 komada puščane municije različitog kalibra, optički nišan i maskirna uniforma.

Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, pripadnici policije i kontradiverziona ekipa Policijske brigade izvršili su uviđaj.

Tužilaštvo je policiji naložilo da se protiv nepoznatih izvršioca podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava.

Pripadnici policije, po nalogu tužilaštva, preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja ovog krivičnog dela, stoji na sajtu MUP-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala