Novi protest opozicije u Jerevanu, demonstranti krenuli ka zgradi Tužilaštva /video/

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaMiting opozicije u Jerevanu
Miting opozicije u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pristalice opozicije koje su se okupile u centru Jerevana zahtevajući ostavku premijera Nikola Pašinjana, uputile su se prema Generalnom tužilaštvu i Ministarstvu spoljnih poslova zemlje, javio je dopisnik Sputnjika.
„Idemo ka Generalnom tužilaštvu da bismo zahtevali zakonitost, sprečavanje represije i pritvaranja. Da Generalno tužilaštvo ne služi Nikolu Pašinjanu, koji će uskoro otići, već republici, građanima i ustavu“, istakao je jedan od organizatora skupa i predstavnik opozicione stranke Dašnakcutjun, Gegam Manukjan.  

Ranije je saopšteno da se nekoliko hiljada ljudi okupilo ispred zgrade opere u centru Jerevana.

Atmosfera na mitingu je mirna, ispred zgrade nalaze se pripadnici policije, ali za sada nema pripadnika interventnih snaga. Demonstranti ne provociraju policajce.

Obraćajući se okupljenima, Manukjan je rekao da su lider stranke Prosperitetna Jermenija Gagik Carukjan i lider stranke Domovina Artur Vanecjan pozvani u Nacionalnu službu bezbednosti pre početka skupa u centru Jerevana.

„Carukjana, Vanecjana i ostale pozvali su u Službu bezbednosti da ne bi mogli da učestvuju na mitingu. Pašinjane, moraš da odeš!“, izjavio je Manukjan na mitingu.

U Jerevanu se već nekoliko dana održavaju protestni skupovi. Demonstranti zahtevaju ostavku aktuelnog premijera Jermenije Nikola Pašinjana, zbog potpisivanja sporazuma o prekidu vatre u Karabahu. 

Neredi i protesti u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona. U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala