FSB-a sprečio seriju terorističkih napada u Voronješkoj oblasti Rusije /video/

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB)
Pripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pet bivših zatvorenika u Voronješkoj oblasti osuđeno je na kazne od 8,5-24 godina zatvora za planiranje većeg broja terorističkih napada.
Prema izveštaju Federalne službe bezbednosti (FSB) članovi terorističke grupe Ruslan Bugak, Ruslan Čausov, Genjas Gatdžibajbov, Maksim Stepanov i Sergej Muhametzjanov su planirali da dignu u vazduh stambenu zgradu i napadnu kadete Vazduhoplovne akademije Žukovskog i Gagarina.

Drugi zapadni okružni vojni sud osudio je optužene na kazne u rasponu od 8,5 (Muhametzjanov) do 24 godine zatvora (Bugakov).

Njihove zatvorske kazne za ranije prestupe su istekle 2019-2020. godine.

U Rusiji je, tokom proteklih deset godina, sprečeno preko 150 terorističkih napada, rekao je u junu šef FSB-a Aleksandar Bortnikov.

Saopštenja na ovu temu su bila aktuelna u Rusiji ove jeseni, jer je sprečen teroristički napad u Moskvi (krajem oktobra), u Volgogradu (sredinom oktobra) i Stavropolju (početkom oktobra).

FSB je više puta naglasio da posebnu pažnju posvećuje suzbijanju širenja radikalnog islama među migrantima i u zatvorima u kojima se nalaze već osuđeni teroristi. Druga važna sfera rada je praćenje militanata koji su se vratili u Rusiju iz ratova u Siriji i Iraku.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala