Zaključavanje ubija: Objavljena zastrašujuća statistika

CC0 / Unsplash / Karantin
Karantin - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Kada je Engleska pre nešto više od nedelju dana uvela ponovnu zabranu kretanja, izbile su nove zastrašujuće statistike – usijale su se linije za prevenciju nasilja u porodici, a u prvoj blokadi zabeleženo je skoro 50 sumnji na slučaj ubistvo u porodici.

Dobrotvorna organizacija „Refjudži“ podigla je uzbunu zbog sve češćih izveštaja o porodičnom nasilju, rekavši da je „veoma zabrinuta“ zbog sve jače potrebe za nacionalnom telefonskom linijom za žrtve nasilja u porodici.

„Refjudži“ navodi da su počinioci nasilja u porodici vešti u korišćenju zabrane kretanja za zloupotrebu i zastrašivanje. Nasilnici češće koriste pametne brave na vratima, veb-kamere i društvene medije i dele pornografski materijal da bi se osvetili svojim žrtvama.

Najnoviji projekta „Brojanje mrtvih žena“ (Counting Dead Women) identifikovao je 35 ubistava i 12 slučajeva za koje se sumnja da su povezani sa nasiljem u porodici u Velikoj Britaniji tokom prvog talasa zaključavanja.

Utvrđeno je da je broj ubistava bio primetno velik u početnom periodu prvog zaključavanja, pre nego što se postepeno smanjivao na nivo sličan onome iz prethodnih godina.

Telefonska linija za pomoć žrtvama zabeležila je nagli porast broja poziva od pooštravanja mera u Engleskoj prošle nedelje. Uprkos porastu, brojevi još uvek nisu dostigli rekorde iz perioda prvog zaključavanja, kada je za samo tri tri meseca upućeno više od 40.000 poziva.

„Iskustva sa kojima su se suočavale žene tokom prvog talasa zabrane kretanja trebalo je da posluže kao alarm za sledeću fazu zaključavanja i odgovora na kovid 19“, rekla je portparolka „Rehfjudžija“ Lisa King za „Obzerver“.

„Ono što znamo je da je potražnja za našim uslugama porasla i ranije ove godine – a rani znaci pokazuju da bi se to moglo ponoviti.“

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala