U Evropi i Americi opada broj zaraženih

© AP Photo / Jon SuperMančester u doba korone
Mančester u doba korone - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Americi i nekoliko evropskih zemalja, posle alarmantnog svakodnevnog povećanja broja zaraženih virusom korona, opada broj inficiranih Kovidom-19.

Prema najnovijim podacima, u SAD je registrovano 166.555 novozaraženih, što je za skoro 20.000 manje u odnosu na prehodan dan.

Ipak, u Americi već 12 dana broj novozaraženih ne pada ispod 100.000, konstatovao je „Gardijan“.

Ljubljana u vreme korone - Sputnik Srbija
Komšije ukidaju javni prevoz i zatvaraju prodavnice: Svadba samo uz dozvolu Ministarstva

Ukupan broj potvrđenih slučajeva virusa korona u SAD iznosi gotovo 10,9 miliona, dok je više od 245.000 preminulo, pokazuju podacima Univerziteta „Džons Hopkins“.

Brojke u padu u Britaniji, Italiji, Češkoj...

U Velikoj Britaniji registrovana su 24.962 nova slučaja virusa korona, što je za gotovo 2.000 manje u odnosu na subotu.

Od posledica virusa korona u poslednjih 24 časa preminulo je 168 osoba, što je značajan pad u odnosu na prethodni dan kada ih je bilo 462, naveo je Rojters.

Italija, takođe, beleži pad broja zaraženih za oko 4.000.

Severni region Lombardija, sa finansijskim centrom Milanom, ostao je najteže pogođeno područje u kome je u proteklih 24 časa registrovano 8.060 novih slučajeva, nešto manje nego prethodnog dana kada je iznosio 8.129.

I u Češkoj je došlo do daljeg smanjenja broja infekcija i smrtnih slučajeva u odnosu na najviše nivoe zabeležene početkom novembra, ali zemlja je i dalje među najteže pogođenim u Evropi tokom drugog talasa pandemije.

© AP Photo / Alessandro PoneSeverni region Lombardija najteže je koronom pogođeno područje Italije.
U Evropi i Americi opada broj zaraženih - Sputnik Srbija
Severni region Lombardija najteže je koronom pogođeno područje Italije.

Češka, kao i mnoge druge zemlje u centralnoj i istočnoj Evropi, prošla je prvi talas pandemije na proleće relativno dobro, ali je teško pogođena tokom drugog talasa.

Uprkos trenutnom padu broja slučajeva ona i dalje ima najveći broj preminulih po glavi stanovnika u Evropi, tačnije 26,7 na 100.000 stanovnika.

Češke vlasti su zatvorile škole, prodavnice koje nisu od esencijalnog značaja, pozorišta, bioskope i teretane, dok je rad restorana ograničen samo na dostavu. Okupljanja su ograničena i uveden je policijski čas tokom noći.

U Sloveniji je registrovano 920 novih slučajeva Kovida-19, skoro upola manje nego u petak.

Broj pacijenata u bolnicama se povećava, ali se smanjuje broj pacijenata kojima je potrebna intenzivna nega, navodi agencija STA, a prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala