Ruski specijalni avion sa aeromobilnom bolnicom stigao u Jerevan /video/

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaDolazak teškog teretnog aviona Il-76 sa vojnom tehnikom i pripadnicima mirovnih snaga na aerodrom u Jeremeniji
Dolazak teškog teretnog aviona Il-76 sa vojnom tehnikom i pripadnicima mirovnih snaga na aerodrom u Jeremeniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni avion Ministarstva za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanja posledica prirodnih katastrofa Ruske Federacije odleteo je danas u Jermeniju sa 30 stručnjaka radi pružanja pomoći u rešavanju humanitarnih pitanja, saopštilo je Ministarstvo. U međuvremenu avion sa aeromobilnom bolnicom prizemljio se u Jerevanu.
„Operativna grupa stručnjaka će na licu mesta proceniti situaciju i koordinisati dalje akcije pružanja neophodne pomoći civilnom stanovništvu. Poslato je ukupno 30 osoba“, izjavio je ministar za civilnu odbranu i vanredne situacije Jevgenij Ziničev.

Ranije je saopšteno je da će grupa ruskog Ministarstva ući u sastav Međuresorne grupe za humanitarno reagovanje u Stepanakertu, kao i da je u toku njeno premeštanje.

Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije saopštio je ranije da je rusko Ministarstvo odbrane pristupilo formiranju Međuresornog centra za humanitarno reagovanje u glavnom gradu nepriznate republike Nagorno-Karabah – Stepanakertu.

Sporazum o Karabahu

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala