Patrijarh stabilno, nije životno ugrožen

© Tanjug / OKSANA TOSKIC Patrijarh srpski Irinej
Patrijarh srpski Irinej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zdravstveno stanje patrijarha Irineja stabilizovano je i za sada nije životno ugrožen, a konzilijum lekara Vojne bolnice Karaburma iz časa u čas prati njegove vitalne parametre, javljaju Novosti pozivajući se na svoja nezvanična saznanja.

Ovo je trenutni zdravstveni bilten poglavara SPC posle teške noći izazvane srčanom slabošću koja je pretila da ugrozi njegov život. Naporima lekarskog osoblja VMC izbegnut je najgori ishod i stanje patrijarha se poboljšalo.

Ipak, konzilijum ne želi da se upušta u dugoročnije prognoze jer je virus korona kojim je zaražen patrijarh nepredvidiv, a svakako su dodatni rizik i njegove godine, napominju Novosti.

Lekarski tim je u neprekidnom kontaktu i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je jutros na svom Instagram profilu poželeo ozdravljenje njegovoj Svetosti.

Srpska pravoslavna crkva saopštila je jutros da se patrijarhu Irineju u ranim jutarnjim časovima ispoljavaju simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti, koja je posle mera lečenja stabilizovana.

"Na primenjene mere lečenja stanje njegove Svetosti se stabilizuje", istaknuto je u saopštenju.

Kako se navodi, konzilijum lekara specijalista, koji predvodi komandant bolnice, pukovnik docent dr Ivo Udovičić, kontinuirano prati zdravstveno stanje srpskog patrijarha, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala