Podsećanje na Bajdenovo obećanje: Neću proglasiti pobedu dok rezultati ne budu potvrđeni /video/

© AP Photo / Ringo H.W. ChiuBivši američki potpredsednik Džo Bajden
Bivši američki potpredsednik Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
U iščekivanju zvaničnih konačnih rezultata predsedničkih izbora u Americi, na društvenim mrežama počeo je da se deli snimak izjave Džoa Bajdena kada je obećao da neće proglasiti pobedu dok izborni rezultati ne budu nezavisno potvrđeni.

Bajden je to, naime, rekao u septembru tokom prve predsedničke debate sa Donaldom Trampom, odgovarajući na pitanje voditelja „Foks njuza“ Krisa Volasa.

​„Da li ćete pozvati pristalice da ostanu mirni dok se broje glasovi i da li obećavate da nećete proglasiti pobedu sve dok rezultati izbora ne budu nezavisno potvrđeni?“, upitao je Volas Bajdena tokom debate u Klivlendu.

„Da“, odgovorio je demokratski kandidat i napomenuo da je moguće da će na pojedinim mestima biti potrebno vreme da se prebroje svi glasački listići.

Korisnici društvenih mreža komentarisali su ovu Bajdenovu izjavu, uglavnom konstatujući da je zaboravio na svoje obećanje.

​Podsetimo, Bajden je 7. novembra održao pobednički govor u Vilmingtonu, nakon što su mediji objavili da je pobedio u Pensilvaniji.

Tramp, međutim, nije priznao projekcije po kojima je Džo Bajden pobednik predsedničkih izbora i u više navrata je kritikovao glasanje putem pošte, navodeći da to otvara put mogućoj izbornoj prevari.

Izborni štab Donalda Trampa podneo je tužbe protiv saveznih država i tvrdi da je glasanje i brojanje glasova bilo neregularno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala