MUP-u Republike Srpske prijavljeno više incidenata na biralištima

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaIzbori u BiH
Izbori u BiH - Sputnik Srbija
Pratite nas
Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP) "Izbori 2020" prijavljeno je više incidenata na glasačkim mestima, koji su u pojedinim mestima doveli i do prekida glasanja.

 

Kako se navodi u saopštenju MUP-a RS, policijski službenici Policijske stanice Pale uhapsili su osobu iz te opštine jer se u neposrednoj blizini glasačkog mesta Koran oglušila na naređenje da napusti prostor u neposrednoj blizini glasačkog mesta.

Njemu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru, a na biračkom mestu došlo je do petominutnog prekida glasanja.

Na glasačkom mestu u opštini Istočna Ilidža došlo je do petominutnog prekida glasanja, jer je jedna osoba u glasačku kutiju pokušala da ubaci popunjene glasačke listiće, a iz objekta da iznese nepopunjene listiće.

Glasački materijal preuzeli su pripadnici Opštinske izborne komisije Istočna Ilidža, a Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo se izjasnilo da je reč o krivičnom delu izborna krađa, prenosi Dnevni Avaz.

Policijska stanica Bratunac primila je pisanu prijavu nezavisnog kandidata za načelnika ove opštine, o kršenju Izbornog zakona.

On je prijavio izbornu krađu, kršenje Izbornog zakona i kupovinu glasova od tri osobe.

Kako se navodi, o svemu je informisano Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, koje je naredilo dostavljanje izveštaja o preduzetim merama i radnjama.

Događaji su prijavljeni do 15 sati, dodaje Dnevni Avaz.

U Bosni i Hercegovini, osim u Gradu Mostaru, danas se održavaju sedmi lokalni izbori od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma 1995.

Kandidat za načelnika Travnika preminuo od korona virusa

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Travnika, Mirsad Peco, preminuo je danas u bolnici u Travniku od posledica korona virusa, prenosi bosanski Klix.ba.

Peco je preminuo u Bolnici za plućne bolesti u Travniku, na dan kada se održavaju lokalni izbori u BiH.

Kako navodi Klix.ba, njegovo stanje proteklih dana bilo je stabilno sve do danas, kada je usled posledica izazvanih korona virusom preminuo u travničkoj bolnici.

Peco je rođen 1958. godine u Travniku. Završio je Medicinski fakultet, a dugi niz godina radio je u JU Dom zdravlja Travnik u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i sportista sa konsultativno specijalističkim ambulantama.

Bio je poslanik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala