Golubica Nju Kim prodata za rekordnih 1,6 miliona evra

© AP Photo / Francisco SecoGolubica Nju Kim
Golubica Nju Kim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nju Kim, dvogodišnja golubica za trke iz belgijske uzgajivačnice, prodata je na aukciji u Briselu jednom kineskom kupcu po rekordnoj ceni od 1,6 miliona evra, objavila je internet aukcijska kuća „Pipa“.

Dva kineska licitatora pod pseudonimima Super Duper i Hitmen povećali su u poslednji pola sata aukcije očekivanu cenu za 280.000 evra, i premašili prethodni rekord od 1,25 miliona evra iz marta 2019. za koliko je prodat drugi belgijski golub Arman.

Super Duper je dobio golubicu, a iza pseudonima navodno stoji isti bogati kineski industrijalac koji je već kupio Armana, omogućavajući uzgoj sa dve skupe ptice.

Vrhunski uzgajivači koji se oslanjaju na generacije porodičnog iskustva sada mogu da prodaju svoje ptice po cenama nečuvenim pre samo deceniju, a često odredište im je Kina, navodi AP.

„Ove rekordne cene su neverovatne, jer je reč o golubici. Arman je bio mužjak koji obično vredi više od ženke, jer može da ostavi više potomstva“, rekao je Nikolas Gizelbreht, izvršni direktor i osnivač „Pipe“.

Gizelbreht je rekao da Nju Kim učestvuje u trkama od 2018. godine, kao i da je stekla titulu najbolje mlade ptice u Belgiji, ali je morala ranije u penziju, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala