Dvadeset indijanskih mudrosti: Dragocena pravila koja će vam promeniti život nabolje

© AP Photo / LUIS ROMEROIndijanci
Indijanci - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Etički kodeks severnoameričkih starosedeoca može nas sve inspirisati na važne promene u razmišljanju i životu, piše portal DDL.
 1. Ustanite sa suncem i pomolite se. Molite se sami i često.
 2. Budite tolerantni prema onima koji su skrenuli s puta. Neznanje, ljutnja i ljubomora dolaze od izgubljenih duša.
 3. Pronađite sebe. Ne dopustite da drugi upravljaju vašim putem. To je samo vaš put! Ostali mogu ići s vama, ali niko ne može napred umesto vas.
 4. Budite obzirni prema gostima u svojoj kući. Poslužite im najbolju hranu, ponudite im najbolji krevet, prema njima budite pošteni i pravedni.
 5. Ne uzimajte što nije vaše, bilo od ljudske zajednice, prirode ili nečije kulture. Niste to zaslužili ni dobili. Nije vaše.
 6. Poštujte sve na Zemlji, kako ljude tako i životinje i biljke.
 7. Poštujte mišljenja drugih, njihove želje i reči. Nikad ne prekidajte druge dok govore, ne zamerajte, ne rugajte im se. Svakoj osobi dopustite pravo na mišljenje.
 8. Nikada ne govorite loše o drugima. Negativna energija koju šaljete, a još u njoj i uživate, vratiće vam se višestruko.
 9. Svi ljudi greše. Svaka greška može da se oprosti.
 10. Negativne misli stvaraju bolest uma, tela i duha. Vežbajte optimizam.
 11. Priroda nije naša, ona je deo nas.
 12. Deca su budućnost. Usadite im u srca ljubav, vodite ih s mudrošću i učite o životu. Kada rastu, dajte im prostora za rast.
 13. Izbegavajte povređivanje srca drugih. Vratiće vam se!
 14. Uvek budite iskreni.
 15. Održavajte svoju ravnotežu. Mentalno, duhovno, emocionalno i telesno „ja” moraju biti jednako snažni, čisti i zdravi. Rastite u duhovnosti kako biste iscelili emocionalne rane.
 16. Svesno odlučite šta ćete biti i kakvi ćete biti, kako ćete delovati i kako ćete stajati iza svojih postupaka. Budite odgovorni za svoje postupke.
 17. Poštujte tuđu privatnost i lični prostor. Ne mešajte se u tuđe vlasništvo, pogotovo ne u sveto i duhovno. To je zabranjeno.
 18. Budite sigurni u sebe. Ne možete biti brižni i pomagati drugima ako niste brižni prema sebi i ako prvo ne pomognete sebi.
 19. Poštujte tuđa verska uverenja. Ne prisiljavajte druge da veruju u vaša.
 20. Delite svoju sreću.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala