Doktor Nestorović objavio koje biljke pomažu u borbi protiv raka

Pratite nas
Prof. dr Branimir Nestorović ponovo je aktivan sa svojim blogovima, a najnoviji tekst je objavio sa naslovom „Marija Treben ili priča o lečenju karcinoma lekovitim biljkama“.

Austrijanka  Marija Treben je lansirala brojne biljne preparate, a najpoznatija je po „švedskoj gorčici“ (pre dvadesetak godina popularnoj i kod nas) u lečenju karcinoma, počinje Nestorović, prenose Novosti.

U daljem tekstu, dr Nestorović piše o Pol Gerhardu Sigeru.

„Siger je smatrao da su psihički faktori (hroničan stres, depresija, konflikti, seksualne disfunkcije itd) direktan uzrok karcinoma.“

Na osnovu svojih radova, profssor Siger je 1965. predložio plan prevencije i lečenja tumora u 10 koraka:

Faza 1. Uklanjanje štetnih uticaja

Faza 2. Detoksikacija tela.

Faza 3. Normalizacija crevne flore.

Faza 4. Aktivacija citohrom oksidaze davanjem antioksidanasa

Faza 5. Aktivacija imunog sistema čoveka.

Faza 6. Desenzitizacija (smanjivanje preosetljivosti organizma)

Faza 7. Citoplazmatska terapija sa aktivacijom antitela

Faza 8. Inhibicija glikolize (razlaganja glukoze bez kiseonika)

Faza 9. Izmene u ishrani.

Faza 10. Potpora srcu i cirkulatornom sistemu.

„Mnogo toga je danas već od ovoga potvrđeno, pogledajte samo normalizaciju flore, pola veka pre pronalaska probiotika. Za aktivaciju citohrom oksidaze Siger je predlagao vitamin A i betacijanin (sastojak soka cvekle). Cvekla je takođe odlična za uklanjanje teških metala iz organizma, jednog od uzroka oštećenja enzima “, kaže Nestorović.

On dodaje da Siger podržava ulogu brojnih biljaka u lečenju karcinoma, nabrajajući njihovu sposobnost da primaju jone vodonika koji nastaju glikolizom u tumorima.

„To su antocijanidini - cijanidin, delfinidin, pelargonidin, mirtilin, malvidin, flavoni – kvercetin, rutin i drugi.“

„Pronalazi da se nalaze u biljkama preporučenim od strane Marije Treben ’Apoteka data od Boga‘. To su neven, hajdučka trava, kopriva, bokvica, crni slez, trava priljepača, biljka preslica i još neke. U komentaru na lečenje ovim biljkama, on kaže da ’kritička biohemijska analiza pokazuje da su naši preci imali sačuvan osećaj razuma i praktičnosti, bili oni travari, pastiri ili šumari, da pravilno zaključe lekovita svojstva biljaka“. Ovde bih dodao recept dr Sigela sa početka XX veka za karcinom želuca, čaj od kore hrasta. Rezultati su često odlični“, napisao je dr Nestorović.

Pročitajte i:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala