Divljanje Trampovih protivnika u Vašingtonu: Juriš na "Hilton", linč demonstranata i paljevine /video/

© AFP 2023 / TASOS KATOPODISPolicijski službenici u Vašingtonu
Policijski službenici u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protivnici američkog predsednika Donalda Trampa napali su u Vašingtonu njegove pristalice i zauzeli najmanje jedan hotel u centru grada, što je navelo policiju da upotrebi biber-sprej za nasilno rasturanje mase, javio je dopisnik Sputnjika.

Hiljade ljudi okupile su se u glavnom gradu zemlje u znak podrške Trampu ponavljajući njegove tvrdnje da mu je ukradena izborna pobeda u masovnoj šemi prevara.

Skup je uglavnom bio miran, ali po završetku demonstracija Trampovi protivnici koji su bili okupljeni nekoliko stotina metara od Bele kuće počeli su da nasrću i maltretiraju učesnike protesta koji su se vraćali u hotele u kojima su odseli.

Reporter Sputnjika javio je da je oduzeta zastava jednom od Trampovih pristalica, da je maltretirana porodica sa decom, a crvena kapa MAGA („Učini Ameriku ponovo velikom“, Trampova parola) strgnuta je jednom čoveku s glave. 

​Policija koja je bila na redovnom zadatku obezbeđivanja mirnih demonstracija morala je da reaguje kako bi razbila sukobe i spasila Trampove pristalice. Najnasilniji napadači su uhapšeni.

Predstavnici zakona zaštitili su i "Kapitol Hilton" nakon što je nasilna gomila opkolila hotel koji se nalazi u centru grada i u kojem se nalazila grupa Trampovih pristalica.

Policajci su kasnije upotrebili fizičku silu i biber-sprej da bi rasterali demonstrante koji su počeli da uništavaju parkirane automobile.

Jedan snimak prikazuje nešto što je izgledalo kao premetanje ulične tezge, usmeravanje vatrometa na ljude koji jedu u restoranu, muškarca kojeg je rulja srušila i više puta šutirala, a starijeg Trampovog pristalicu na biciklu pretukli su i polili ga nekakvom tečnošću.

Kontramitingaši su takođe uhvaćeni kako pale Trampove kape i zastave, koje su očigledno ugrabili od demonstranata.

Na Tviteru se povodom nereda oglasio i Tramp deleći snimke i komentarišući da to radi „humana radikalna levica“ i govoreći da je „ANTIFA šljam otišao sa popodnevnog skupa samo da bi se vratili kada 99 odsto mase ode, kako bi vređali starije ljude i porodice. Policija je došla kasno. Gradonačelnik nije uradio svoj posao“.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala