„Plašite se Boga“: Zaharova o optužbi da Rusija pokušava da umanji ugled Poljske

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Logika Varšave je da za sve treba optužiti Moskvu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova i pozvala Poljsku da se „plaši Boga“, nakon izjave portparola ministra-koordinatora poljskih specijalnih službi Stanislava Žarina o „ruskoj pretnji“.
„Bojte se Boga, Stanislave. Onoliko laži i prljavštine koliko su poljski političari izlili na Rusiju bilo bi dovoljno za đubrenje rajskih vrtova. Istorija Drugog svetskog rata, pad predsedničkog aviona kod Smolenska, žalosni ishodi obojenih revolucija u Evropi, infodemija u periodu virusa korona – za sve to, po logici brojnih predstavnika zvanične Varšave, i mnogo štošta drugo -  treba optužiti Rusiju“, izjavila je Zaharova, a objavljeno je na zvaničnom Fejsbuk nalogu MIP-a Rusije.

Portparolka je pozvala poljsko rukovodstvo da, ukoliko se zaista brine za ugled zemlje, pronađe i kazni one koji skrnave grobove i spomenike vojnika Crvene armije - oslobodilaca Evrope od fašizma, koji se nalaze na teritoriji Poljske.

S tim u vezi, Zaharova je istakla da će sa mnogo većim zadovoljstvom govoriti o uspesima Varšave na tom polju tokom brifinga nego o pozivima upućenim poljskoj strani da ispuni obaveze za očuvanje memorijala.

Ranije je Žarin izjavio da Moskva navodno „manipuliše ugledom Poljske, NATO-a i Zapada“ i da pokušava da pokvari reputaciju Varšave.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala